Голос за окуляри: кандидат на посаду млинівського голови організував акцію для пенсіонерів

10 Жовтня 2020, 17:10
1761

Громадська мережа «Опора» виявила, що один із кандидатів на посаду млинівського селищного голови організував сумнівну благодійну акцію для пенсіонерів.

2 жовтня кандидат, який з 25 вересня зареєстрований претендентом на місце очільника Млинівської громади, у соцмережі «Facebook» опублікував інформацію про те, що він запускає благодійну акцію «Діагностика зору та окуляри пенсіонеру». Кожен пенсіонер, який потребує такої допомоги, зможе пройти безкоштовний огляд лікаря-офтальмолога і оптометриста й отримати окуляри в подарунок. Лікарі з міста Києва приймали охочих 7 та 8 жовтня у приміщенні КНП «Млинівський центр ПМСД».

Як повідомляють на сайті «Опори», їхній спостерігач перевірив інформацію на місці запланованої акції. Він виявив, що біля одного з входів до Млинівського центру первинної медико-соціальної допомоги зібралися люди похилого віку. Волонтери у футболках організації збирали персональні дані громадян, зокрема прізвище, ім’я, по батькові і номери телефонів. Варто зазначити, що волонтери не знали назви організації, яку представляють.

За інформацією, отриманою від заступника головного лікаря Млинівського центру первинної медико-соціальної допомоги Тетяни Хоронжак до них звернулася Благодійна організація «Млинівський районний благодійний фонд «МАЙБУТНЄ» із заявою, у якій просила дозволити проведення у приміщенні благодійного неприбуткового заходу у вигляді акції «Діагностика зору та окуляри пенсіонеру». Головний лікар Центру не заперечував проти надання приміщення для проведення благодійної акції.

Благодійна організація «Млинівський районний благодійний фонд «МАЙБУТНЄ» заснована у 2018 році. Однією із засновниць організації і її керівницею є Олександра Левицька – дружина Дмитра Левицького.

Взяти коментар у представників організації ОПОРІ не вдалося, адже контактний номер телефону, який міститься у відповідному державному реєстрі, належить особі, яка нічого не знає ні про організацію, ні про Олександру Левицьку.

Зазначимо, що у загальнодоступній групі фонду у Facebook Олександра Левицька повідомила про результати першого дня проведеної акції і зазначила: «Чесно кажучи навіть не очікували такої кількості бажаючих перевірити свій зір. За сьогоднішній день лікарі-офтальмологи з Київського «Центру Медичного Скринінгу» п. Стрільчук Ігор Васильович з колегами змогли оглянути близько сотні людей похилого віку. Висловлюємо подяку нашим гостям за приділену увагу жителям Млинівської ОТГ, надані фахові консультації». 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024