У Дубні урочисто відкрили скульптуру «За Україну»

15 Жовтня 2020, 15:00
1903

У середу 14 жовтня у місті Дубно на кільцевій розв'язці в районі Базарчика відбулися урочисті заходи з нагоди з нагоди Дня захисника України, Дня козацтва, 78-ї річниці створення УПА, свята Покрови Пресвятої Богородиці.

У рамках рамках урочистостей відбулося відкриття скульптурної композиції «За Україну», вирізьбленої нашим відомим скульптором та майстром з різьби по дереву Миколою Бондарчуком. Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

За задумом автора вона уособлює героїчні сторінки історії України, тернистий шлях нашої держави до Незалежності. І місце її встановлення не є випадковим. Так як саме на цьому місці 100 років тому, а саме у 1919 році, відбувся мітинг на підтримку України. 

Почесну місію відкриття скульптури виконали: міський голова Василь Антонюк, автор скульптури, відомий майстер з різьби по дереву Микола Бондарчук, діти полеглих воїнів АТО/ООС. Діти загиблих Героїв отримали в подарунок від міського голови солодкі подарунки.

Нагрудними знаками «Захисникам вітчизни» та подарунками міський голова Василь Антонюк відзначив ветеранів-учасників бойових дій, активістів ГО «Ветеранська спілка учасників АТО Дубенщини». Також відзначили волонтерів нагрудними знаками «За благодійність» та подарунками. 

Священники міського благочиння ПЦУ на чолі з благочинним о.Василем Лозинським відслужили молебень за Україну та освятили нововстановлену скульптуру. Виконавці та колективи міста виконали патріотичні творчі композиції.




 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024