На базі училища в Дубні запрацював сучасний науково-практичний центр

10 Листопада 2020, 13:57
969

Електрогазозварників 4-5 розряду готують в Дубенському вищому художньому професійно-технічному училищі. Саме на фахівців такого рівня великий попит на ринку праці в Україні.

Лише у Рівненському міському центрі зайнятості на них чекають сім вакансій, одна з яких із зарплатою у 15 тисяч гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Днями на базі училища запрацював сучасний науково-практичний центр. Тут проводитимуть практичні заняття для учнів, які опановують професію «Електрогазозварник». Для створення центру з обласного бюджету було виділено майже 2,5 мільйона гривень для закупівлі сучасного зварювального обладнання.

Це дозволить здійснювати підготовку кваліфікованих робітників для виконання ручного дугового, аргонодугового, механізованого зварювання в захисних газах. Після завершення навчання тут можна одразу приступати до роботи на підприємстві. Забезпечення різних галузей кваліфікованими робітниками — один із пріоритетів виконавчої влади області.

До речі, на початку року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості теж відкрили центр зварювальних технологій.

«Аби люди затримувалися на наших підприємствах надовго та створювали додану вартість в Україні, треба дбати про належні умови для них: від достойної заробітної плати до соціального пакета. Втім, коли є де підготувати гарного фахівця, майбутнє зустрічати легше. Розвиваючи мережу навчально-практичних центрів, ми кардинально змінюємо відношення до професійної освіти, – розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Читайте також: Сім підприємців із Млинова перемогли в конкурсі на отримання обладнання для започаткування чи розвитку власного бізнесу.

Для проходження виробничої практики та працевлаштування кваліфікованих робітників заклад співпрацює із місцевими роботодавцями. Від такої співпраці виграють усі – молодим фахівцям не потрібно буде перекваліфіковуватись, а бізнесмену – затрачати кошти на навчання працівника.

До речі, в Європі кількість випускників закладів профосвіти удвічі більша, а у Фінляндії - утричі.

Тим часом Рівненщина лідирує за кількістю науково-практичних центрів в Україні. Їх у нас вже 19. В області розуміють – виробничі професії можуть стати точкою росту регіону. Тому ще шість центрів запланували відкрити до кінця року.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024