Двох підприємців з Дубенщини судитимуть за розтрату бюджетних коштів

27 Листопада 2020, 13:15
1588

У Дубні судитимуть двох підприємців, які розтратили 600 тисяч гривень з бюджету сільської ради.

Рівненська обласна прокуратура затвердила та скерувала до Дубенського районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 30-річного дубенчанина та 59-річного жителя цього ж району. Про це повідомляють на сайті прокуратури.

За чоловіками інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, яка вчинена за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також складання та видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до них завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Під час досудового розслідування встановили, що обвинувачені у 2017 році, згідно з договором, мали виконати капітальний ремонт виробничо-побутового комплексу в одному з населених пунктів Дубенського району. Один підприємець відповідав за роботи, а інший був на об’єкті інженером з технічного нагляду. Загальна вартість капітального ремонту, відповідно до кошторису – майже 1,1 мільйон гривень.

Втім підприємець-будівельник, зрештою, вніс недостовірні відомості щодо обсягів та фактично виконаних робіт, куди були включені роботи, що виконані лише частково. А підприємець-інженер погодив такі недостовірні дані в Акті приймання виконаних підрядних робіт та завірив офіційні документи своєю печаткою. Такими діями обвинувачені завдали шкоди інтересам сільської ради в особливо великих розмірах – на загальну суму майже 600 тисяч гривень.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром