На кисневу станцію у Дубні витратили 750 тисяч гривень

09 Грудня 2020, 13:50
2623

На території Дубенської міської лікарні встановили спеціалізовану станцію централізованої подачі кисню для підтримки дихання хворих на коронавірус.

Найближчими днями у міській лікарні облаштують кисневу станцію, зазначають у Дубенській міській раді.

Близько 40 кисневих балонів на добу використовували у лікарні для забезпечення лікування пацієнтів. Ці балони були вимушені  встановлювати та підключати  власноруч медичні працівники закладу.

Придбання кисневої станції  передбачає змінений, ощадний режим використання кисню, яке прийшло на заміну балонному. Раніше балонне устаткування привозилося з селища Березне щоденно, а станція ж медичного кисню  заправляється один раз в місяць, що є набагато практичнішим й економнішим. Це дозволить використати заощаджені кошти для інших медичних потреб.

Вартість облаштування кисневого майданчика та придбання необхідного обладнання майже 750 тисяч гривень. Які оплатили коштом Національного агентства України.

Підрядником, який встановлює кисневу бочку на три тони рідкого кисню, є Львівський хімічний завод, який і в подальшому буде здійснювати доставку кисню. 

Додатково підведуть 100 кисневих точок як до інфекційного відділення, так і до відділень паліативної терапії, урологічного та дитячого. Також проведуть реконструкцію кисневих точок в реанімаційному, травматологічному та хірургічному відділеннях.

Встановлення такої кисневої станції у міській лікарні є одним з перших  в районних центрах Рівненщини.

Читайте також: У Дубні вставили першу в області кисневу станцію

Для довідки: Медичний кисень застосовується для інгаляцій, при різних гіпоксичних станах у пульмонології, зумовлених захворюванням на COVID- 19, а також при порушенні транспортної функції крові, зумовленої захворюваннями серцево-судинної системи, при порушенні зв’язування кисню внаслідок недостатньої кількості гемоглобіну або порушенні його транспортних функцій при захворюваннях крові або отруєннях гемічними отрутами (окис вуглецю, синильна кислота, ціаніди, хлор, фосген та ін.); для забезпечення нормального постачання кисню організму шляхом створення гіпербаричної оксигенації при оперативних втручаннях на мозку, серцево-судинній системі, шлунково-кишковому тракті, нирках; в анестезіологічній практиці в комбінації з інгаляційними газоподібними загальними анестетиками і в післяопераційний період для адекватнішого забезпечення тканин у період застосування анальгетиків, які пригнічують системне і клітинне дихання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024