У школах Рівненщини з 1 січня діятимуть нові норми харчування дітей

11 Грудня 2020, 18:20
623

З 1 січня 2021 року вступає в дію новий санітарний регламент для закладів освіти. Ключовим  є здорове та безпечне харчування дітей.

Цьому питанню була присвячена онлайн нарада за участі керівництва країни. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

Нові норми харчування враховуватимуть рекомендації дієтологів та технологів щодо калорійності, поживної цінності, розмірів порцій продуктів та частоти вживання для різних вікових груп дітей і підлітків, що допоможе покращити збалансованість та енергетичну адекватність шкільних меню.

Зокрема, у шкільних їдальнях буде заборонено продавати сухарики, чіпси, попкорн, солодкі газовані та енергетичні напої. У щоденний раціон школярів планується ввести злакові, сезонні овочі та фрукти, молочні продукти.

«Вперше врегулювали питання організації харчування дітей з дієтичними потребами: тепер якщо в дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра, власник закладу зобов’язаний організувати окреме харчування для цієї дитини», – пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Також буде посилено постійний моніторинг з боку Держпродспоживслужби постачальників харчових продуктів.

Читайте також: Уряд розробив новий Санітарний регламент для шкіл

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024