У Дубні урочисто відкрили оновлений дитсадок

19 Грудня 2020, 14:40
2652

У Дубні відкрили термомодернізований згідно зі стандартами ЄС дитячий садочок.

Понад 100 дітей Дубна зустрінуть осінньо-зимовий сезон у комфортніших температурних умовах та належним чином вентильованих приміщеннях, а міська влада отримає нижчі платіжки за використану теплову енергію. Про це повідомили на сторінці«Теплі школи та садочки» у фейсбуці.

Це — перші результати енергоефективного проєкту «Теплі школи та садочки – запорука здоров’я дітей: комплексний проект з підвищення енергоощадливості освітніх закладів міста Дубно», який місто реалізувало завдяки підтримці Європейського Союзу.

У п'ятницю 18 грудня відбулось відкриття термомодернізованого дитячого садочка №4. Участь у заході взяли: Дубенський міський голова Василь Антонюк, ключовий експерт, лідер команди підтримки Ян Ваандерс, ключовий експерт команди підтримки Максим Верещак, комунікаційна експертка команди підтримки Марія Чубата, заступник голови Рівненської обласної адміністрації Сергій Гемберг, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Це перший із чотирьох закладів, які місто модернізує в рамках проєкту. Окрім того, це єдиний дитячий садок в Рівненській області, який комплексно термодернізований згідно з стандартами ЄС.

Дитячий садочок № 4 звели у 1962 році. У кінці 70-х до існуючої будівлі добудували спальні кімнати. Після 40 років експлуатації приміщення потребувало вже комплексного підходу до модернізації, але через обмеженість міського бюджету зробити все вдалось тільки завдяки участі Дубна в ініціативі Угода мерів. Місто отримало нагоду подати заявку на грант та отримати співфінансування модернізації не одного, а чотирьох будівель – двох загальноосвітніх шкіл та двох дитячих садочків. Згідно з умовами, грант покриває до 80% вартості. 

Для будівлі дитячого садочок № 4 термомодернізація виявилась дуже на часі. Адже при обстеженні будинку фахівці виявили пошкоджений фундамент та пошкоджене перекриття між другим поверхом і горищем. У рамках проекту в закладі підсилили частини фундаментів, стін та горищного перекриття, встановили нову систему опалення, замінили усі віконні та дверні вхідні блоки, влаштували дах та покрівлю з металочерепиці. Мінераловатними плитами утеплили зовнішні стіни та горищне перекриття, а піносклом - цокольну частину приміщення. А ще у садочку  встановили нову приточно-витяжну вентиляцію з рекуперацією тепла.

Читайте також: У Дубні відкриють термомодернізований садочок. Фото «до» і «після»

Термомодернізація дитячого садочка – це не тільки про підвищення рівня комфорту для діток та вихователів, але і про економію теплової та електричної енергії. За попередніми підрахунками, річне споживання енергії дитсадком зменшиться на 51 %. У грошовому еквіваленті – це економія 256 тисяч гривень у рік.




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024