Хлопця, який у 2019 зґвалтував чотирнадцятирічну позбавлять волі на сім років

23 Грудня 2020, 15:51
1663

Суд підтримав звинувачення Дубенської прокуратури проти двадцятирічного хлопця, який зґвалтував неповнолітню.

Колегія суддів Здолбунівського районного суду Рівненської області, за підтримання публічного обвинувачення Дубенською місцевою прокуратурою, визнала винним у зґвалтуванні неповнолітньої (ч. 3 ст.152 КК України) 20-річного молодика. Про це йдеться на сайті Рівненської обласної прокуратури.

Подія трапилась влітку 2019 року. Завдяки оперативно-розшуковим заходам та злагодженій роботі правоохоронці швидко знайшли гвалтівника. Під час досудового розслідування зібрали достатню кількість доказів. У ході судового розгляду прокурором довели, що у червні минулого року, напередодні свого дня народження, тоді ще 18-річний юнак, без добровільної згоди та всупереч волі неповнолітньої дівчини, зґвалтував її.

У суді зловмисник, задля уникнення кримінальної відповідальності, давав різні свідчення та розповідав, що між ним та 14-річною потерпілою справді був статевий контакт, але за добровільної згоди та з волі потерпілої особи.

Однак, причетність юнака до зґвалтування неповнолітньої дівчини підтверджено сукупністю зібраних та досліджених у суді доказів.

За результатами судового розгляду обвинуваченого засуджено до позбавлення волі строком на сім років. Набрання вироком законної сили хлопець чекатиме у слідчому ізоляторі в Рівному.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024