Орендували та не користувалися: громаді з Дубенщини повернули вісім гектарів землі

14 Січня 2021, 15:40
1094

У комунальну власність територіальної громади Дубенського району повернули понад вісім гектарів землі.

На виконання рішення господарського суду за позовом Дубенськоїмісцевої прокуратури, шляхом підписання акту приймання-передачі, повернули у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 8,06 гектари та вартістю понад шість мільйонів гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Так, Дубенська місцева прокуратура встановила кілька фактів укладення договорів оренди земель, що суперечать вимогам чинного законодавства. 

Зокрема, у 2019 році рішеннями сільської ради на той час ще Радивилівського району одній з агрофірм передали в оренду земельні ділянки загальною площею 8,06 гектари із земель сільськогосподарського призначення.

Втім, проєкти землеустрою на вказані земельні ділянки фактично не розроблялися, а договори укладені з порушенням вимог чинного законодавства, у зв’язку з чим вони підлягали визнанню недійсними.

Господарський суд Рівненської області погодився із доводами прокурора і у вересні 2020 року задоволив позовні заяви у повному обсязі.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024