Швейна фабрика на Дубенщині виготовляє одяг «Zara»

16 Січня 2021, 15:15
5873

Підприємство на Дубенщині шиє одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara» та виготовляє 70 тисяч одиниць виробів в рік.

Підприємства легкої промисловості займають вагому нішу в економіці Рівненщини. Вони стабільно наповнюють бюджети, працевлаштовують місцеве населення. Про це зазначають у Рівненській ОДА.

Під час робочої поїздки у Дубенський район голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився із роботою швейної фабрики «Маяк».

Підприємство спеціалізується на пошитті чоловічого та жіночого одягу. Тут виготовляють 70 тисяч одиниць виробів в рік.

За словами директора «Маяка» Віталія Ткачука, сучасне обладнання дозволяє виготовляти швейні вироби з високою продуктивність з урахуванням сучасних тенденцій. Тому фабрика співпрацює з відомими торговими марками, у тому числі постачає одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara».

«Незважаючи на пандемію, бізнес не втрачає своїх обертів. «Маяк» — одне з небагатьох підприємств, яке не лише не скорочували своїх працівників, а й навпаки – змогли перекваліфікуватися. Майже всі свої ресурси вони спрямували на пошиття захисних масок», — зазначив Віталій Коваль.


Важливим фактором для області є і те, що підприємство експортно-орієнтоване. Впродовж 20 років вони співпрацюють з партнерами зі Швеції, Німеччини, Бельгії, Польщі. Завдяки такому бізнесу область має позитивне сальдо, тобто експорт перевищує імпорт. Нагадаємо, лише у 2020 році експорт товарів на Рівненщині збільшився на 6,6 % проти минулого року.

1

«Розуміємо, що дійсно пандемія вносить корективи у виробничі плани. Але приємно те, що конкуренцію підприємство витримує і шиє товари для Європи. Зокрема, для Німеччини, Латвії та інших країн. Особливу увагу необхідно приділити підготовці кадрів, бо забезпеченість таких виробництв кваліфікованим персоналом – це основна проблема. Будемо ініціювати корективи в обласну програму з регіонального замовлення, щоб наші професійно-технічні заклади готували робітників для підприємств області», — зазначив Віталій Коваль.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024