Депутати Рівненської облради висловилися проти перенесення військової частини з Дубна

19 Січня 2021, 18:11
2685

Депутати Рівненської обласної ради  рішення звертатимуться до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, аби не допустити передислокації військової частини з Дубна до міста Копичинці.

Відповідне рішення «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо недопущення перереєстрації та передислокації військових частин з міста Дубно Рівненської області до міста Копичинці Тернопільської області» депутати Рівненської облради ухвалили під час засідання позачергової сесії Рівненської облради 19 січня.

Обґрунтовуючи важливість залишити військову частину в Дубні, Володимир Ткачук, який готував проєкт рішення, наголосив, що на Тернопільщині немає нічого пристосованого для того, щоб там могла дислокуватися військова частина, а в Дубні військові на 95% забезпечені житлом. Міський голова Дубна Василь Антонюк відзначив те, що зареєстрована частина дає 11–12 мільйонів гривень прямих надходжень до бюджету міста. Крім того, до казни Дубна надходять кошти, які на місці витратили військові та їхні сім’ї».

Своєю чергою голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що на сьогодні немає офіційних документів і ніхто з офіційних осіб не підтвердив інформації про передислокацію військової частини з Дубна на Тернопільщину.

«Коли рішення буде ухвалено, нам пізно буде робити звернення. Раз є ці думки, спрацюймо на випередження – зайвим не буде», – відзначив голова облради Сергій Кондрачук.

У підсумку з незначними правками рішення 35 голосами «за» ухвалили.

Тож депутати Рівненської облради клопотатимуть перед РОДА, Кабміном, ВРУ, Міноборони та президентам, аби не допустити перенесення військової частини з Дубна на Тернопільщину.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024