Дубенський район на 98% завершив передачу майна у громади

22 Січня 2021, 15:45
936

На Рівненщині триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад.

Райрадами ухвалили рішення про передачу 784 об’єктів комунальної власності, 694 з них вже на балансі територіальних громад. Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн-наради із керівництвом Міністерства розвитку громад та територій, – ідеться на сайті РОДА.

«Першим завершив передачу майна Вараський район. На фінішній прямій Дубенський район – 98 відсотків. Трохи повільніше цей процес триває у Рівненському та Сарненському районах – по 82 та 76,5 відсотків відповідно», – відзначив Ігор Тимошенко.

На сьогодні залишилось передати ще 115 об’єктів, з яких половина – заклади освіти.

«Розраховуємо, що процес передачі\приймання майна вдасться завершити по усій країні до кінця цього місяця. Закон, звісно, дозволяє передавати заклади і установи до 1 липня 2021 року. Але немає звідки у цей час їх фінансувати. Районні бюджети по Україні – від 50 тисяч грн. на рік, яких не вистачить навіть на фінансування діяльності районних рад», - наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Також від додав, що заклади передаються комплексно – з майном, персоналом, відповідними обов’язками.

Довідка:

Майно передають відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» №1009-IX від 17.11.2020.

Законом встановлено, що новоутворена районна рада, з дня набуття нею повноважень, є правонаступником всього майна районних рад ліквідованих районів. Районні ради новоутворених районів до 1 липня 2021 року зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які розташовані на території цих територіальних громад.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром