Пожежне депо у Дубні повернуть у власність громади

23 Січня 2021, 12:25
1896

Завдяки прокуратурі пожежне депо підлягає поверненню у власність Дубенської громади.

Прокуратура домоглася визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування та недійсним договір купівлі-продажу пожежного депо загальною площею  майже 300 кв м, вартістю 187 тисяч гривень. Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Йдеться про один із об’єктів нерухомості майнового комплексу колишнього військового містечка на вулиці Семидубській у місті Дубно, який був прийнятий у комунальну власність винятково для забезпечення потреб територіальної громади, однак у подальшому, на підставі незаконного рішення органу місцевого самоврядування, відчужений та переданий у власність фізичної особи. 

Прокуратура в судах доводила, що рішення Дубенської міської ради про включення пожежного депо до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, а також укладений між нею та фізичною особою договір купівлі-продажу суперечать вимогам постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, якими встановлено заборону на приватизацію даного об’єкта.  

Втім, у вересні минулого року господарський суд Рівненської області в задоволенні позову відмовив. Тоді прокуратура звернулась з апеляційною скаргою.

І ось, постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 13.01.2021 рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове – про задоволення позову.

Таким чином пожежне депо підлягає поверненню у власність Дубенської територіальної громади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром