У Вербській громаді створять пластову станицю

23 Січня 2021, 15:29
1633

У Вербській громаді створюють осередок «Пласту», молодіжну раду, а учнів шкіл долучать до школи лідерства та учнівської ради України.

21 січня Вербська сільська рада приймала гостей, які прибули на запрошення голови громади Каміли Котвінської. Про це повідомляють на сторінці громади у фейсбуці.

До громади завітали представники Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру  — начальник відділу розвитку молодіжної політики Олександр Денисюк та Катерина Шадий.

Треба заважити, що водночас Олександр Денисюк та Катерина Шадий прибули як представники Національної скаутської організації України «Пласт» (Олександр має звання — старшопластун, а Катерина – старшопластунка). На зустріч запросили й зацікавлену місцеву молодь.

У час зустрічі провели попередні домовленості про шефство Рівненського обласного молодіжного вишкільного центру щодо реалізації створення молодіжної ради у вербській громаді та залучення молоді до активної участі в реалізації проєктів, спрямованих на участь молоді в житті громади та країни. 

Також домовилися про участь лідерів учнівського самоврядування шкіл територіальної громади Вербської сільської ради у «Школі молодого лідера для лідерів учнівського самоврядування», яка незабаром буде відбуватися під егідою обласного молодіжного вишкільного центру.

Третім важливим напрямом перемовин стало започаткування осередку Національної скаутської організації України «Пласт» у Вербській громаді. Запланували залучити молодь з усіх сіл Вербської громади та утворити групи для різних вікових категорій.

Олександр Денисюк та фахівчиня Катерина Шадий пообіцяли усіляку підтримку в організації створення осередку. Зокрема, вже в лютому цього року запланували наступну змістовну зустріч та презентацію пластунської організації в громаді. Майбутні керівники осередку  (добровольці з-поміж молоді Вербської територіальної громади) пройдуть обов'язкове навчання для отримання права створити осередок національної скаутської організації України «Пласт». 

Голова територіальної громади Вербської сільської ради Каміла Котвінська на зустрічі зауважила, що всіляко сприятиме молоді громади у розвитку. Адже важливо виховати в молодих та юних жителів сіл громади патріотичні цінності, активну громадську, громадянську позиції до участі в житті громади та країни, а також  важливо навчити організовувати змістовне дозвілля, щоб відвернути увагу від гаджетів, прищепити любов до туризму, спорту, живого спілкування та взаємодії тощо.

На завершення зустрічі домовилися про тісну співпрацю та підписання меморандуму.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024