У Дубенському замку презентували художню виставку Сергія і Тетяни Омельченків

03 Лютого 2021, 15:25
1694

У Дубенський замок відбулася презентація персональної виставки «У пошуках гармонії» подружжя Сергія і Тетяни Омельченків — професійних художників, випускників Львівської академії мистецтв.

Їх роботи знаходяться у багатьох храмах, монастирях та приватних колекціях в Україні та за кордоном, зазначають на сторінці Дубенського замку у фейсбуці.

Майстри представили свій іконопис, живопис, текстиль, ляльки-мотанки та інші високо художні вироби.

На заході були присутні працівники Заповідника міста Дубно, студенти Коледжу культури та мистецтв м. Дубна, краєзнавці, а також начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Володим-Волинської міської ради, митці, учасники творчого об'єднання художників «Колорит» та гості з міста Володимир-Волинський.

Сергій Омельченко продемонстрував усім присутнім власне відео процесу виготовлення ікон, озвучуючи кожен свій крок — від процесу підготовки основи, накладання левкасу на дошку, виконання живопису яєчною темперою, золочення і до лакування готового виробу. Було надзвичайно цікаво і пізнавально.

Різьблений кивот ікони Божої Матері для каплиці Святого Володимира та кивот для голгофського хреста (XVI ст.) в Успенському соборі м. Володимира-Волинського — це роботи Сергія. Чимало ікон Сергій створив для кафедрального собору Вінниці, Зимненського монастиря та Києво-Печерської лаври.

Тетяна Омельченко представила свої тканні картини в техніці гобелена. Її картини експонувались на обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках. Крім текстилю, Тетяна творить у техніці олійного живопису та іконопису.

Роботи подружжя знаходяться у багатьох храмах, монастирях та приватних колекціях в Україні і за кордоном. Сергій і Тетяна – учасники численних виставок. Уже цього року в Німеччині, в місті Zwickau (Цвікау), організували спільний виставковий проект «У пошуках гармонії» родини Омельченків.

Художня виставка Тетяни та Сергія ще певний час буде експонуватися в Дубенському замку.

Читайте також: Для млинівських школярів провели виставку картин місцевого художника








 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024