На Дубенщині в кожній громаді створять підрозділ з питань захисту прав дітей

06 Лютого 2021, 14:43
1066

У громадах Дубенського району створюватимуть підрозділи з питань захисту прав дітей.

Відбулася робоча зустріч з питань реалізації на місцевому рівні державної політики щодо охорони дитинства в умовах децентралізації. Про це повідомляють у Дубенській районній державній адміністрації.

У нараді взяли участь фахівців Рівненської ОДА, Дубенської РДА та голів територіальних громад району. 

Начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук зазначив, що в рамках децентралізації в кожній громаді повинні створити службу в справах захисту прав дітей. Наразі такі служби створили майже в 50% територіальних громад Рівненщини. Начальник такої служби власними наказами зможе виконувати повноваження у сфері охорони дитинства на відповідній території громади. 

Служби в справах дітей, які нині працюють при райдержадміністраціях, перебувають в перехідному періоді – цього року їхні повноваження будуть передані до Національної соціальної сервісної служби. Тому перед головами територіальних громад стоїть завдання – створити відповідну службу та забезпечити виконання законодавства про охорону дитинства. 

Начальник обласного центру соціальних служб Ананій Бучак ознайомив присутніх із організацією надання соціальних послуг в громаді.


 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024