До Привільненського центру професійного розвитку педагогічних працівників долучилися ще три громади

01 Березня 2021, 15:46
1851

Очільники чотирьох громад з Дубенського району підписали договір про співробітництво територіальних громад про спільне співфінансування установи комунальної форми власності у сфері освіти.

Угоду уклали Привільненський сільський голова, Бокіймівський сільський голова, Варковицький сільський голова та Семидубський сільський голова. Про це повідомляють на сторінці «ULEAD Рівненський регіональний офіс» у фейсбуці.

Предметом договору є те, що педагогічним працівникам закладів та установ освіти Бокіймівської, Варковицької, Семидубської сільських рад надаватимуться освітні послуги через комунальну установу «Привільненський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Привільненської сільської ради.

Читайте також: У Привільненській громаді створюють центр професійного розвитку педагогічних працівників

Йдеться про такі послуги, як:

  • узагальнення та поширення інформації з питань професійного розвитку педагогічних працівників;
  • координацію діяльності професійних спільнот педагогічних працівників;
  • організацію та проведення семінарів, вебінарів, майстер-класів, тренінгів, практикумів за очною, дистанційною, на робочому місці формами підвищення кваліфікації, які можуть поєднуватись;
  • формування та оприлюднення на власному вебсайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інших джерел інформації (вебресурсів), необхідних для професійного розвитку педагогічних працівників;

Привільненська об'єднана територіальна громада одна з перших в Рівненській області, яка зрозуміла доцільність створення Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Але вони на цьому не зупинились. Створивши відповідну базу для діяльності такого Центру, вони запропонували його послуги іншим громадам.

«Невеликі громади не мають можливості створювати такі Центри, а от кооперуватися спільно для надання таких послуг є дуже розумним кроком. У такий спосіб і послуги педпрацівникам надають, і кошти громад економляться. Тому, міжмуніципальне співробітництво є дуже хорошим інструментом для цих цілей», — зауважив Михайло Шелеп, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування ULEAD Рівненського регіонального офісу, програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

 Читайте також: Обрали керівницю Привільненського центру професійного розвитку педагогічних працівників

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром