На Дубенщині двічі за добу горіла суха трава

02 Квітня 2021, 12:11
1367

За добу рятувальники Рівненщини ліквідували чотири пожежі у природних екосистемах.

У четвер 1 квітня о 12:15 згоріла 0,2 гектари сухої трави та чагарників на території Радивилівської громади. Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області.

Також у цей день о 13:00 рятувальники ліквідували загоряння сухої трави та чагарників на відкритій території Сарненської ТГ на площі 0,2 гектари поблизу села Люхча. А також о 17:55 горіла трава поблизу села Орлівка.

Ще 1 квітня о 18:59 вогнеборці  погасили загорання сухої трави та чагарників у Млинівській ТГ на території 0,3 гектари поблизу села Малі Дорогостаї.

Причини та збитки всіх загорянь встановлюють.

Читайте також: У селі Пирятин згорів хлів з соломою

Нагадаємо, що нещодавно парламент прийняв закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», який дозволить протистояти загорянню на природних територіях. Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

За спалювання сухої трави та листя законом передбачений шраф до 153 тисяч гривень. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати п'ять років в'язниці.

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Якщо ви помітили займання на відкритих територіях — сповістіть про це Службу порятунку за номером 101.

Читайте також: Стара Миколаївка: під час зіткнення з авто загинув водій скутера


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром