На Дубенщині стартував Міжнародний фотохудожній пленер «Стежками Бориса Возницького»

04 Квітня 2021, 16:00
969

В перший день квітня розпочались заходи з нагоди 95-річчя з дня народження Почесного громадянина міста Дубно, Героя України, лауреата Національної премії ім.Т.Шевченка Бориса Григоровича Возницького.

Про це повідомляють на сторінці Дубно влада онлайн у Facebook.

Під егідою Благодійного фонду «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Б.Г. Возницького», Дубенської міської ради та ряду громадських організацій стартував Міжнародний фотохудожній пленер «Стежками Бориса Возницького», на який запрошено фотохудожників з різних областей України та регіонів Європи.

Мета та завдання фотопленеру – пройти шляхом «янгола-охоронця українських музеїв та замків», як називають Бориса Григоровича, заархівувати у світлинах місця, пов'язані з його життям та спадщиною геніального скульптора Іоана Пінзель, якого відкрив світові. Б.Возницький.

З учасниками фотопленеру зустрівся міський голова Василь Антонюк. Очільник міста відзначив значимість постаті Возницького та важливість збереження пам'яті про нього.

Перші світлини, зроблені на батьківщині великого музейника у селі Ульбарів (нині Нагірне), продовжились у Дубні. Подальший шлях фотохудожників проляже у м.Бучач, Городенка, с.Годовиця, м.Золочів, м.Підгірці, м.Олесько, завершиться у Львові.

Презентація частини фотовиставки «Стежками Бориса Возницького та Іоана Пінзеля» відбудеться у день його народження у Дубенському замку.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024