За добу в Дубенській лікарні використовують тонну рідкого кисню

07 Квітня 2021, 18:15
1497

У Дубенській міській лікарні в сім разів збільшилось використання кисню.

Дубенська міська лікарня визначена як опорна для прийому хворих із COVID-19 із колишніх чотирьох районів – Дубенського, Млинівського, Радивилівського та Демидівського. Про це зазначають у Дубенській райдержадміністрації.

«Лікарня потужністю 180 ліжко-місць, насьогодні заповнена на 63%. 95 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, п'ять – в палатах інтенсивної терапії. Наразі, за добу Дубенська міська лікарня використовує одну тонну рідкого кисню, тоді як в січні цього об’єму вистачало на тиждень. Це пов’язано із збільшенням кількості хворих з потребою кисню, що спостерігається по всій Україні», — зазначив Володимир Крохмаль, т.в.о. директора лікарні.

Киснева станція у міській лікарні працює цілодобово. Саме звідси кисень подається до відділень.

Нагадаємо, що території Дубенської міської лікарні встановили спеціалізовану станцію централізованої подачі кисню для підтримки дихання хворих на коронавірус. Вартість облаштування кисневого майданчика та придбання необхідного обладнання майже 750 тисяч гривень.

Окрім стаціонарної подачі кисню, для стабільного забезпечення пацієнтів киснем, медзаклад використовує концентратори, які самі виробляють кисень. На сьогодні в Дубенській лікарні є 31 такий концентратор.

Керівництво району спільно з адміністрацією медзакладу наразі працює над тим, аби лікарня була на 100% забезпечена киснем та завжди могла надати необхідну допомогу хворим.

Читайте також: Дубно: через захворювання працівників на коронавірус, на карантин закрили дитсадок

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024