Судитимуть жителя Немирівки, який на смерть збив жінку

08 Квітня 2021, 11:03
3706

Жителю села Немирівка загрожує позбавлення волі за смертельну аварію.

Слідчі слідчого управління за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скерували до суду кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, у якій загинула велосипедистка. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Нагадаємо, 30 грудня 2020, 48-річний житель села Немирівка — водій автомобіля «Renault Master», на вулиці Почаївській у Радивилові допустив наїзд на 58-річну місцеву мешканку, яка на велосипеді їхала в тій же смузі руху в попутному напрямку. 

Попри вжиті реанімаційні заходи життя потерпілої врятувати не вдалося — отримані внаслідок ДТП травми виявилися несумісні із життям. Жінка померла у лікарні.

Поліцейські встановили, що керманич їхав зі швидкістю орієнтовно 50 км/год, а вказана ділянка дороги освітлювалася вуличними ліхтарями. 

Читайте також: Директора Дубенського ринку затримали на хабарі

Водій на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердив алкотестер – 2,15 проміле, а також висновок судово-медичної експертизи. 

Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального процесуального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав 48-річному жителю села Немирівка запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Обставиною, яка обтяжує покарання є вчинення злочину у стані сп’яніння, що пом’якшує — щире каяття. 

Слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів у справі та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом до суду. 

За скоєне 48-річному обвинуваченому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. 

Читайте також: Побив та пограбував: у Дубні поліція розшукує 28-річного чоловіка

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024