У мешканця Великих Загірців односелець вкрав мопед

13 Квітня 2021, 09:05
1308

У 55-річного мешканця Дубенщини знайомий вкрав мопед.

Про угон двоколісного у селі Великі Загірці повідомили до поліції десятого квітня близько 17:00. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Зі слів 55-річного власника транспортного засобу, мопед «Kanuni» знаходився в підсобному приміщенні, а причетним до його викрадення може бути односельчанин.

На розшук транспортного засобу негайно орієнтували екіпажі груп реагування Дубенського райвідділу поліції, які оперативно встановили місцезнаходження двоколісного.

Зокрема, транспортний засіб разом із 45-річним керманичем виявили на вулиці Богдана Хмельницького у цьому ж селі. Зловмисник, побачивши поліцейських, кинув мопед та почав утікати.

На законні вимоги інспекторів зупинитися не реагував, натомість поводив себе агресивно та лаявся в бік правоохоронців та очевидців. Однак поліцейським все ж вдалося його затримати.

За зовнішніми ознаками  чоловік був нетверезий, однак від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння категорично відмовився.

Читайте також: У мешканця Рачина вкрали електроінструменти

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка встановила, що 45-річний чоловік вранці цього ж дня відвідував свого 55-річного односельчанина. Там йому стало відомо, що вдома протягом дня нікого не буде, адже власник збирався у справах. Відтак, зловмисник за кілька годин повернувся та поцупив мопед із будинку.

За цим фактом слідчі Дубенського районного відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб вилучили та помістили на територію Дубенського районного відділу поліції.

Понесе правопорушник також і адміністративну відповідальність — відносно чоловіка складені матеріали за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відомо, що 45-річний місцевий житель уже був раніше судимий за вчинення майнових злочинів. За скоєне йому загрожує відповідальність у виді позбавлення волі строком до восьми років.

Читайте також: У Мирогощі четверо підлітків вкрали інструменти вартістю 15 тисяч гривень

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024