Дубенчан просять не приносити штучні квіти на кладовище

20 Квітня 2021, 15:20
1671 Джерело: zak-kor.net

У Дубні закликають мешканців відмовитися від штучних квітів на кладовищах.

Напередодні поминальних днів Дубенська міська рада та її виконавчий комітет закликають жителів міста не приносити штучні (пластикові) квіти та вінки до могил близьких людей на кладовище. Про це повідомляють Дубенській міській раді.

Адже пластикова атрибутика для цвинтарів становить серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Коли штучні квіти та вінки втрачають свій колір та форму, вони потрапляють на сміттєзвалища та отруюють природу.

Варто усвідомити та зрозуміти: масове використання штучних квітів загрожує екології.

Нагадаємо, що у Дубні триває місяць генерального прибирання міста з нагоди Великодня.

Утилізувати поминальні символи майже неможливо, розкладається такий штучний матеріал надзвичайно довго. А, як стверджують екологи, під час їх спалювання у повітря викидається діоксин та інші небезпечні токсичні речовини, котрі несуть загрозу для здоров’я людини. Крім того, такі викиди спричиняють виникнення онкологічних захворювань.

Розуміючи шкідливість пластикових квітів і вінків, у європейських країнах вже давно заборонили їх використання.

Відмовитись від пластикових квітів закликають і священники, наголошуючи на тому, що традиція нести штучні квіти на кладовища не має жодної релігійної чи духовної основи. Виражати свою пам’ять і пошану до померлих слід молитвою, а також живими квітами, як символами вічного життя.

Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти, лампадки  та свічки.

Читайте також: У Малих Садах прибрали сміттєзвалище та посадили дерева

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024