У Тараканові створили молодіжну раду

22 Квітня 2021, 16:25
1295

У Тараканівській громаді провели перше засідання та обрали керівництво молодіжної ради.

16 квітня відбулися установчі збори щодо формування Молодіжної ради при виконавчому комітеті сільської ради. Про це повідомляють на сайті Тараканівської громади.

На засіданні розробили проекти змін та плани на подальші кілька місяців роботи, модерувала  Ольга Чорнобай, керівниця відділу освіти, культури, молоді, туризму та спорту.

Ольга Петрівна ознайомила учасників першого засідання з Положенням про Молодіжну раду та окреслила основні напрями діяльності, завдання та принципи організації молодіжної політики у громаді.

«Дуже важливою для сьогодення є активна участь молоді у процесах прийняття рішень у громаді. Молодіжна рада має важливе значення у процесі розбудови відкритого, демократичного, солідарного і квітучого суспільства. Я дуже зацікавленна у співпраці з вами і буду підтримувати ваші доцільні ідеї», — зазначила сільська голова Наталія Сорочинська.

Організаційну і методичну підтримку надала для молодих активістів Олена Петрук, членкиня обласної Молодіжної ради попереднього скликання. Вона закцентувала увагу на актуальному стані молодіжної політики та викликах, що стоять перед молоддю; дала змогу зрозуміти, на чому варто сфокусувати молодіжну політику у громаді, як напрацьовувати конкретні ідеї і алгоритми щодо співпраці та залучення широкої громадськості до роботи молодіжної ради.

Шляхом відкритого голосування обрали керівний склад. Головою Молодіжної ради обрали Наталію Кравець, заступницею голови – Олександру Кривичуна та секретаркою – Світлану Юхимчук-Шевчик.

Після голосування присутні обговорили перші кроки, які планує зробити Молодіжна рада. Зокрема, упродовж найближчих двох місяців є плани щодо написання проектної заявки на обласний конкурс, організації Дня молоді у громаді та інших цікавих заходів.

Читайте також: Школярка з Плоски представлятиме Україну на Міжнародних змаганнях з усного математичного рахунку

Довідково: молодіжна рада – це інструмент молодіжного «голосу», який дає можливість почути молодих людей. Це консультативно-дорадчий орган, який утворюється при органах місцевого самоврядування із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром