«Родинні історії війни»: Український інститут національної пам'яті розпочинає всеукраїнську акцію

29 Квітня 2021, 15:20
1431

До Дня пам’яті та примирення 8 травня та до річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Український інститут національної пам'яті розпочинає всеукраїнську безстрокову акцію «Родинні історії війни».

Про це повідомляють на сторінці Посольства України в Казахстані. 

«Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім до лав Червоної армії пішли понад 7 мільйонів українців. В арміях Союзників воювали 250 тисяч військових українського походження, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч воїнів», – йдеться у дописі.

Українці зробили значний внесок у спільну перемогу над нацизмом, яка була б неможливою без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову війну не буде цілісною.

Український інститут національної пам'яті закликає всіх ділитися родинними історіями, пов'язаними з подіями Другої світової.

Щоб взяти участь в акції потрібно опублікувати розповідь у будь-якій соціальній мережі під хештегом #РодинніІсторіїВійни та додати до тексту фотографію члена родини. 

Найбільш зворушливими дописами Український інститут національної пам’яті поділиться на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі
30 Квітня 2021, 17:16
100000 воїнів УПА ,може ще СС? Які вбивали,різали,палили поляків,євреїв,українців,дітей,стариків...разом з гестапівцями і фашистами німецькими? Це пам'ять? Нацики.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024