У Дубні відзначили День Європи

15 Травня 2021, 15:46
1999

Починаючи з 2003 року, в Україні у третю суботу травня відзначають День Європи.

Щорічно до цього дійства долучаються й дубенчани. Про це зазначають у Дубенській міській раді. 

У суботу 15 травня, на майдані Незалежності відбулася традиційна урочиста церемонія підняття прапора Європейського Союзу, яку здійснив міський голова Василь Антонюк в супроводі юних дубенчанок, котрі з нагоди свята Європи одягнули національні костюми дружніх європейських народів.

Також очільник міста звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому зазначив, що в останні роки це свято набуло особливого для українського народу значення. Адже за європейські ідеали свободи, демократії та добробуту вистояли на майданах мільйони наших співгромадян.

«Україна не повертається до родини європейських народів, вона ніколи не залишала цієї сім’ї. Це наша спільна цивілізаційна колиска. Українці лише захистили свій європейський вибір, своє історичне право називатися справжньою європейською нацією. Тому це свято таке близьке та важливе для всіх українців», - наголосив Василь Антонюк.

1

Завершилося святкування тематичним флешмобом «В Європу — з Україною в серці», у виконанні учасників танцювального колективу «Калинонька».





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024