На Млинівському водосховищі виявили чоловіка, який ловив рибу сіткою

21 Травня 2021, 17:40
1370

Впродовж тижня на Рівненщині вилучили понад 40 кілограм незаконно добутої риби.

У період з 13 по 19 травня державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 35 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це повідомляють на сайті Управління державного агенства рибного господарства у Рівненській області.

Вони склали 25 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 8 – за ч. 4 ст. 85 КупАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 1 428 гривень штрафів. Завдали збитків рибному господарству – 6 970 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 29 заборонених знарядь лову, з них 20 по актах виявлення та вилучення безхазяйного майна та вилучено 40,5 кг водних біоресурсів», — повідомив заступник керівника Рівненського рибоохоронного патруля Олександр Новак.

Для прикладу, 12 травня 2021 року державні інспектори спільно з громадським інспектором задокументували грубе порушення правил. Інцидент стався на Млинівському водосховищі.

Викрили громадянина який здійснював  незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою. У знарядді лову знаходилось майже два кілограми водних біоресурсів, а саме: плітка -30 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 550 гривень. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучили.

Читайте також: На Хрінницькому водосховищі рибоохоронний патруль вилучив понад тисячу метрів сітки

На чоловіка склали протокол про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром