На БУРтолоках молодь Смиги і Демидівки прибирала в селищах місця відпочинку

28 Травня 2021, 09:22
756

По всій Україні 22 травня стартувала робота локальних волонтерських осередків БУР. Волонтери збиралися разом, щоб прибрати своє село або місто під девізом «Якщо не я, то хто?». 

На Рівненщині Всеукраїнська БУРтолока у Європейський день парків об’єднала молодіжні ради у Смизі і Демидівці. Про це інформує Центр розвитку громадcької активності.

Ініціативні групи подали заявки та організували прибирання у своїх парках. Зробили це одночасно у понеділок, 24 травня, щоб підсилити один одного і показати, що немає нічого неможливого.

У Смизі молодь та дорослі прибрали громадський простір у селищному парку «Дубина». Саме тут три роки тому проходив перший БУРтабір на Рівненщині, під час якого волонтери зі всієї України збудували вуличну сцену для виступів. Останнім часом парк, в тому числі і сцена, перетворилися на закинуті сміттям місця, де проводять час бездомні люди та любителі випити, особливо в нічний час. Поруч біля сцени є закинуте приміщення колишньої кінобудки, адже у 80-90-х роках тут вирувало життя і систематично відбувалися кінопокази. Зараз волонтери хочуть відновити це приміщення, провести освітлення в парк та електрику, щоб запустити роботу кіноклубу просто неба.

У Демидівці молодь прибирала у Парку культури і дозвілля. Тут не лише прибирали, а й косили траву, ремонтували вуличні лавки. «Такі заходи об’єднують молодь і є важливим інструментом залучення та командо творення. І хоча нас зібралося небагато, проте нам працювалося легко і невимушено, адже прийшли справді небайдужі», – ділиться Сергій Щербатюк, голова Демидівської молодіжної ради.

Толоки ініціював на Рівненщині локальний осередок «БУР Смига», щоб активізувати волонтерський рух в малих громадах та розвивати мережу осередків в інших районах. Волонтери стверджують, що БУР – мотиватор змін, адже це – на лише програма, а велика спільнота, яка надихає, творить, об’єднує.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024