У Дубні відбулося святкування Міжнародного дня захисту дитини

01 Червня 2021, 12:38
У Дубні відбулося свято для дітей 1835
У Дубні відбулося свято для дітей

У Дубні з нагоди Дня захисту дитину відбулося міське свято.

У неділю 30 травня на майдані Незалежності проведено міське свято «Хай щастю дитини не буде кінця» для маленьких дубенчан та гостей міста. Про це повідомляють у Дубенській міській раді. 

Похмура погода не стала на заваді святу — гарна концертна програма та цікаві розваги зібрали численну різновікову аудиторію.       

Святкові заходи розпочалися у центрі міста конкурсом дитячої вишиванки серед шкіл та дошкільних навчальних закладів міста. Учасники, журі та присутні зібралися на нещодавно створеній «вишиваній» алеї, де 28 конкурсантів демонстрували розмаїття вишиванок, як символу сімейних цінностей – пам’яті роду, вірності і любові, що є оберегом української нації.

Оцінювали традиційні вишивані образи журі на чолі з заступницею міського голови Мар'яною Мудрик та у складі керівника зразкової художньо-прикладної студії «Самоцвіти» Будинку дітей та молоді Світлани Нестерчук та майстрині-вишивальниці, яка і сьогодні продовжує справу свого роду, Лілії  Демиди.

Грамотою за перше місце нагородили учнів ЗОШ №1, за друге місце — учнів НВК «ДНЗ - ЗНЗ» та за третє місце — учнів ЗОШ №6.

Всі конкурсанти були відзначені дипломами за активну участь та збереження споконвічної народної традиції носіння автентичного вишитого українського одягу і отримали подарунки, які вручив міський голова Василь Антонюк та голова журі.

В цей день учні шкіл підготували чудові, креативні виступи, вітання, танці, які вони продемонстрували на сцені, долучившись до святкового заходу «Школа радості очима дітей».

В підтримку навчальних закладів прийшли школярі, котрі виготовили яскраві, тематичні «плакати-підтримки». Керманич міста Василь Антонюк та його заступниця Вікторія Дмитрієва привітали шкільні та позашкільні колективи з Міжнародним днем захисту дітей та вручили подяки за  активну участь у громадському і культурно-мистецькому житті міста. 

На головній сцені міста відбулося святкове дійство «Хай щастю дитини не буде кінця» за участю дитячих танцювальних колективів та виконавців. 

У цей день діти, батьки та всі присутні отримали щирі слова вітань від очільника міста. До вітань, вручення грамот та нагород долучилися заступники та радник міського голови.

Читайте також: За тиждень шість хлопчиків та сім дівчаток народилися у Дубні

Незабутні емоції, заряд позитиву, щиру радість, гарний та піднесений настрій, усмішки і щасливі хвилини глядачі отримали від виступів: зразкового танцювального колективу «Надія», зразкового ансамблю естрадної пісні «Тарас Бульба» Будинку дітей та молоді, ансамблю міського Будинку дітей та молоді «Смайлики», танцювального колективу «Калинонька», ансамблю «Дзвоник», Дубенського міського клубу, народного ансамблю танцю «Україночка», ансамблю бандуристів «Вишиваночка» Дубенської школи мистецтв, зразкового ансамблю танцю «Пролісок», хору молодших класів Дубенської школи мистецтв, солістів Будинку дітей та молоді. Всі учасники святкового концерту отримали відзнаки та подарунки від влади міста.

Окремої уваги заслуговує шоу казкових героїв «Дитяча галявина», до організації якої долучились студенти-волонтери.

Цікаві конкурси, малюнковий майстер-клас, розважальні квести, ігротека, танц-терапія - це далеко не весь перелік розваг, які підготували волонтери для маленьких відвідувачів дитячої галявини. Студенти в образах казкових героїв пригощали дітвору солодощами, різноманітними смаколиками та дарували малечі позивний заряд емоцій. 

Також усі мешканці міста в парковій зоні мали можливість переглянути виставу «Справжній тато» Рівненського лялькового театру та стати учасниками Шоу мильних бульбашок. 

Під час заходу на майдані діяли атракціони та святкова торгівля.

Читайте також: Рятувальники провели екскурсії для млинівських школярів та студентів

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50