У Дубні посадовці обговорили додаткові джерела наповнення бюджетів

10 Червня 2021, 13:30
Обговорення 736
Обговорення

Шляхи наповнення бюджетів обговорили з головами громад колишніх Дубенського та Радивилівського районів під час наради-навчання за участі голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського, його заступників, фахівців Головного управління ДПС у Рівненській області.

Про це розповіли на сторінці Дубенської РДА у Facebook.

Відкриваючи захід очільник району наголосив, що від громад залежить результат району, а від району – результат громад. Важливо знати, хто і де недоотримує, та вжити всіх заходів для наповнення бюджетів.
 
Начальник управління податкового адміністрування Головного управління ДПС в Рівненській області Валерій Рокунець назвав основні джерела доходів у бюджет та поділився успіхами інших громад області, які змогли акумулювали всі можливі доходи та збори в місцеву скарбницю.
 
Так, до прикладу у Головинській громаді Рівненського району провели аудит землі, на основі зібраних даних створили інвентаризаційну карту земель, визначивши потенційні точки зростання. Для цього скомпонували в єдиний масив розміром 50 гектарів землі, яка могла б зацікавити інвесторів. Право оренди на цей масив продали через аукціон на сім років. І тепер отримуватимуть 167 тисяч додаткових надходжень до бюджету за рік.
 
Заступниця начальника управління — начальник відділу обліку платників, об’єктів оподаткування, ведення реєстрів, реєстрації за окремими видами податків, ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та розгляду звернень державних органів Головного управління ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук презентувала аналіз доходів громад за різними показниками та вказала на можливі додаткові джерела наповнення бюджетів, важелі впливу на недобросовісних платників податків.
 
Наступна нарада-навчання відбудеться 11 червня 2021 року о 10:00 в приміщенні Млинівської районної ради для територіальних громад колишніх Млинівського та Демидівського районів.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024