У Млинові посадовці обговорили проблематику наповнення дохідної частини місцевих бюджетів

12 Червня 2021, 15:30
Місцевий бюджет 720
Місцевий бюджет

У Млинові фахівці обласного управління державної податкової служби, за участі голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського та заступника голови РДА Тараса Чигринюка, спільно з представниками тергромад колишніх Млинівського та Демидівського районів обговорили проблематику наповнення дохідної частини місцевих бюджетів та можливі додаткові надходження.

Про це зазначили на сайті Дубенської РДА.

«Питання надходжень до місцевих бюджетів важливе, адже від того як «спрацює» громада напряму залежатиме, чи матиме вона фінансовий ресурс. Днями ми провели аналогічну зустріч в Дубно, в голів тергромад назбиралось багато запитань в даному контексті. Важливо це обговорювати, отримати фахові відповіді та спільно працювати на розвиток», — зазначив Всеволод Пекарський. 

 Валерій Рокунець, заступник начальника управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Рівненській області, розповів про основні джерела доходів тергромад, проаналізував можливі варіанти додаткового залучення коштів від сплати податків у різних сферах.

 «Голова громади має чітко проаналізувати реальний стан справ і наявні ресурси своєї громади. Це і є основа при формуванні бюджету. Ви подаєте інформацію про діяльність на території Вашої тергромади в податкову, ми нараховуємо податок, частина від сплати якого залишається у Вас на місцях. А це – Ваші програми, які Ви приймаєте на благо жителів, це розвиток територій», — зазначила Олена Дімітрук.

Тема зустрічі викликала активне обговорення із присутніми головами територіальних громад, працівниками їх фінансових управлінь. Дубенщина — аграрний край, значна частина земель – сільськогосподарського призначення. Керівники громад озвучили ряд питань щодо обліку та інвентаризації земельних ділянок, сплати орендарями земельних ділянок податків, визначення ставки оренди землі тощо. Також обговорили особливості роботи з електронними сервісами ДПС, можливості та проблематику роботи Електронного кабінету тощо.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024