На Рівненщині 41 автомобіль перереєстрували у зв’язку із зміною кольору

23 Серпня 2021, 15:04
Зміна кольору авто 249
Зміна кольору авто

Зміна кольору автомобіля вимагає обов’язкової перереєстрації оновленого транспортного засобу у сервісному центрі МВС впродовж 10 днів.

Від початку року у сервісних центрах МВС Рівненщини 41 автомобіль перереєстрували у зв’язку із зміною кольору, а у минулому році таких транспортних засобів було 82. Про це Бізнес.Район повідомила пресслужба РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області.

Загалом же за 6 років спеціалісти сервісних центрів МВС здійснили перереєстрацію 562 автомобілів, які змінили колір.

Власникам авто варто пам’ятати, що при реєстрації автомобіля є лише 11 основних кольорів, без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію своєї автівки, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору.

У випадку, якщо на автомобіль нанесли два і більше кольорів, основним вказується колір його нижньої частини. Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який вподобаний колір загальною площею не більше 50%. В іншому випадку колір авто зазначається, як комбінований.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації. При собі варто мати паспорт, ідентифікаційний номер, доручення на уповноважену особу (за необхідності) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Читайте також: ТОП-3 найдорожчих авто, які продаються в Любешеві в серпні

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром