Жителька Квітневого відзначила 100-річний ювілей

10 Серпня 2021, 17:47
Привітали ювілярку представники  Дубенської РДА  та Варковицької сільської ради 697
Привітали ювілярку представники Дубенської РДА та Варковицької сільської ради
Сьогодні, 10 серпня, жителька Квітневого Сангуш Софія Федорівна відзначає свій 100-річний ювілей. Про це повідомляється на сторінці Варковицької сільської ради у фейсбуці. 
 
Народилася ювілярка в с. Конюшки, яке належало Сангушкам і була однією із п´яти дочок. Під час війни, коли вивозили українців на роботу в Німеччину, Софія Федорівна теж потрапила до цього списку. Проте несподівано з´явився невідомий чоловік, який забажав поїхати замість Софії. Сім´я дівчини зібрала продукти та речі для добровольця і відправили його в Німеччину. Так Софія Федорівна залишилась в рідному селі. Через певний час визволитель дівчини знайшов її та завітав в гості з Полісся.
 
У повоєнні роки ювілярку відправили на схід України для відновлення Донбасу, доїхавши до Полтави, молода дівчина з односельчанкою повернулися в рідне село. Все своє подальше життя Софія Федорівна пропрацювала ланковою в колгоспі ім. Леніна в Квітневому. Одружена не була, дітей не мала.
 
На цей час ювілярка проживає з племінниками, яким допомагає по господарству, виховує онуків та правнуків, має хорошу пам´ять, любить розповідати різні історії з минулого, співати українські пісні.
 
З поважним ювілеєм Софію Федорівну привітали представники Дубенської райдержадміністрації та Варковицької сільської ради. Вони звернувся до ювілярки зі щирими словами вітання та подяки за невтомну працю, життєву стійкість та мудрість, а також побажали іменинниці міцного здоров’я, щастя, радості, родинного затишку, щирої любові від рідних і близьких, в подарунок вручили квіти та цінні подарунки.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024