Україна — на фінішному етапі під’єднання до європейської системи СOVID-сертифікатів

12 Серпня 2021, 14:55
Уряд дозволив Волинській обласній лікарні робити трансплатнацію органів 186
Уряд дозволив Волинській обласній лікарні робити трансплатнацію органів

Минулого тижня COVID-сертифікати в Дії успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС. 

Представники ЄС високо оцінили строки реалізації, точність та відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС, йдеться на сайті МОЗ.

Розпочався останній етап під'єднання України до системи COVID-сертифікатів ЄС: відбудеться під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС, спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. 

Це паралельний крок із головною подією — політичною частиною взаємовизнання, а саме прийняття Єврокомісією так званого «equivalency decision», тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей. 

Також Україна здійснює процес взаємовизнання з Ізраїлем, у межах чого надає консультаційну допомогу технічній команді Ізраїлю по напрацюванню із досвіду інтеграції з ЄС. 

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, МВС, МЗС, ДПСУ та НСЗУ.

Проєкт реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Читайте також:Уряд дозволив Волинській обласній лікарні робити трансплантацію органів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром