Представник від Дубенської РДА долучився до командно-штабних тренувань щодо взаємодії під час гасіння лісових пожеж

13 Серпня 2021, 13:15
Командно-штабні тренування щодо взаємодії під час гасіння лісових пожеж 640
Командно-штабні тренування щодо взаємодії під час гасіння лісових пожеж

На базі Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели командно-штабне тренування. Виконуючий обов'язки голови Дубенської РДА Борис Курицький прийняв участь в онлайн-режимі разом із представниками влади, рятувальниками, поліцейськими, лісівниками від Рівненщини. Про це йдеться на сайті Дубенської районної державної адміністрації.

Головна мета тренувань – відпрацювання спільного порядку дій під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

Недопущення виникнення пожеж в лісах області є першочерговим завданням керівництва краю. Адже загальна площа лісів на території області становить 719,4 тисяч гектарів. Це 34,3% території області. Тому Вараський та Сарненський райони є максимально наближенні до прогнозованих місць масштабних, складних і тривалих пожеж у природних екосистемах.

 Наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

З метою організації заходів з протидії пожежам у природних екосистемах в області діє обласна Програма запобігання виникненню лісових і торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на 2017-2021 роки, затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 3 лютого 2017 року №50.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024