У Дубні експонували виставку «30 років Вишеградської співпраці»

28 Серпня 2021, 12:31
Виставка «30 років Вишеградської співпраці» 663
Виставка «30 років Вишеградської співпраці»
У середу, 25 серпня, у Дубні на майдані Незалежності відбулося відкриття виставки «30 років Вишеградської співпраці». Виставку створило Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку. Про це йдеться на сторінці Дубно–влада–онлайн у фейсбуці.
 
У відкритті взяли участь: міський голова Дубенської територіальної громади Василь Антонюк, аташе Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Пьотр Урбановіч, історики, освітяни, представники національно-культурних товариств та громадськості міста.
 
На виставці представлені найбільш вагомі напрацювання та результати діяльності об’єднання держав «Вишеградської четвірки». Цю спільноту спочатку в складі трьох, а згодом й чотирьох держав Центральної Європи (Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина), створили в 1991 році з метою європейської інтеграції, посилення військової, економічної та енергетичної співпраці. Вишеградська група, яку ще називають «Вишеградською четвіркою» або ж V4, презентувала намагання цих країн співпрацювати в багатьох сферах.
 
Під час презентації прозвучали поетичні та музичні твори класиків Польщі, Угорщини, Словаччини та Чехії, а також присутні ознайомились з історичною довідкою щодо утворення Вишеградської четвірки та її стосунки з Україною.
 
Виставка «30 років Вишеградської співпраці» експонуватиметься в Дубні на майдані Незалежності впродовж двох тижнів.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024