Дубенщина долучається до «Масштабного заліснення України»

03 Вересня 2021, 12:08
Дубенщина долучається до реалізації екологічної ініціативи масштабного заліснення України 1071
Дубенщина долучається до реалізації екологічної ініціативи масштабного заліснення України
Лісівники Дубенщини разом з райдержадміністрацією, районною радою, територіальними громадами організовують виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Про це йдеться на сторінці Дубенської РДА у фейсбуці.
 
Документ починаючи з 2021 року на всеукраїнському рівні започатковує ініціативу масштабного залісення України. Йдеться про збереження, відтворення лісів, у т.ч. самосійних, збільшення площ лісів, стимулювання лісорозведення, збереження та відновлення природних екосистем, а також залучення школярів, студентів і громадських організацій до лісорозведення.
 
Територіальним громадам рекомендовано визначитися з площею деградованих, малопродуктивних та забруднених земельних ділянок для передачі у користування держлісгоспам під заліснення або розглянути можливість створення на землях комунальної власності лісових насаджень за кошти ОТГ. Визначитися з площею самозаліснених ділянок, які примикають до лісового фонду, з можливістю їх передачі в користування держлісгоспам, не допустити передачі таких ділянок суб’єктам господарювання для використання в інших цілях.
 
Під час реалізації екологічної ініціативи Президента України «Масштабне заліснення України» враховуватимуть інтереси ОТГ у створенні нових робочих місць. Райдержадміністрація та лісівники готові посприяти громадам у розробленні місцевих програм із масштабного заліснення.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024