Команда Via Regia Ukraine вирушила в тур культурними місцями Волині та Рівненщини

14 Вересня 2021, 14:23
Команда ViaRegia Ukraine 1011
Команда ViaRegia Ukraine

«Via Regia Ukraine – культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні» – проєкт, який другий рік поспіль втілює Державний історико-культурний заповідник міста Дубна.  

Команда проєкту 8 вересня спільно з професійними фото- та відеографами, любителями подорожей, блогерами вирушили в промоційний тур 11 містами в цих регіонах. Про це Району.Культура повідомили у пресслужбі ViaRegia Ukraine. 

Via Regia (Віа Регіа) в перекладі означає Королівський Шлях, а називають так найстаріший і найдовший сухопутний зв’язок між Східною та Західною Європою. В Україні він пролягає через п'ять  областей: Львівську, Волинську, Рівненську, Житомирську та Київську. Зокрема маршрут команди охоплює такі населені пункти: Дубно, Броди, Підкамінь, Підгірці, Олесько, Городок, Львів, Володимир-Волинський, Луцьк, Рівне, Острог, Житомир, Радомишль, Київ.

Протягом 10-12 днів організатори проєкту працюють над:

  • прокладанням нового туристичного маршруту;

  • тестуванням української частини культурно-туристичного шляху Via Regia;

  • фотографуванням і фільмуванням об'єктів історичної, культурної та архітектурної спадщини; 

  • збором контенту для нестандартного віртуального 3D туру по пам’ятках, а також розширення функціоналу інформаційно-туристичного порталу via-regia.org.ua.

В цілому проєкт спрямований на популяризацію української культури серед наших земляків та іноземців, а також вдосконалення туристичної галузі міст і регіонів України.

Координатором мережі Via Regia в Україні є ГО «Асоціація культурно-мистецьких центрів Віа Регія Україна»  з центром у Дубні. 

Проєкт «Via Regia Ukraine – культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром