У «Ладомирії» запропонували провести фестиваль сиру та вина

02 Жовтня 2021, 11:42
Історико-етнографічний комплекс «Ладомирія» 678
Історико-етнографічний комплекс «Ладомирія»

Етнопарк у Радивилові, що на Дубенщині відвідав голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський в межах робочого візиту. Всеволод Пекарський запропонував провести у Історико-етнографічному комплексі «Ладомирія» фестиваль сиру та вина за участю сироварів та виноробів з усього Дубенського району.

Відповідну інформацію оприлюднили на сторінці Дубенської РДА у фейсбуці.

Екскурсію для відвідувачів особисто провів ініціатор проєкту «Ладомирія», голова громадської організації «Центр дослідження та відродження Волині» Володимир Дзьобак.
 
У колекції «Ладомирії» – старовинні ткацькі верстати та нові, відтворені за зразком старих. За верстатами працюють ткалі, які виготовляють натуральні тканини. Фахівці етнопарку шиють автентичний одяг з усієї історичної Волині, які зібрані в Музей автентичного костюма.Крім одягу«Ладомирія» займається книговидавництвом, відтворенням автентичних прикрас, відродженням та популяризацією нематеріальної культурної спадщини Волині.
 
Колектив етнопарку активно займається розбудовою свого скансену (музей під відкритим небом) – на територіє є дві великі двохсотлітні хати й кліті.
 
Віднедавна на території працює заклад харчування, в меню якого входять автентичні страви з різних куточків України. Також на місці працює екоферма з вирощування грибів та акваферма – на якій розводять сомів та креветок.
 
Власник етнопарку Володимир Дзьобак ідею органзації фестивалю сиру та вина підтримав та пообіцяв співпрацю в організації.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024