«Зелена країна»: як на Рівненщині екологічний проєкт набирає обертів

16 Жовтня 2021, 16:30
Висадження дерев 482
Висадження дерев

До реалізації Програми Президента України активно долучилися всі лісогосподарські підприємства Рівненщини.

В області уже створили 21 гектар лісових культур, висадили понад 133 тисяч дерев. Про це пишуть на сайті Рівненської ОДА.

Лісівники області не лише садять ліс, а й активно беруть участь в озелененні населених пунктів, територій навколо закладів соціальної сфери, проводять освітньо-пізнавальні уроки у школах. Екологічна ініціатива знайшла широку підтримку у місцевих громадах, де знайшлося чимало охочих посадити власне дерево та зробити свій особистий внесок у збільшення лісистості України.

Працівники лісової охорони ДП СЛАП «Рокитнівський держспецлісгосп» разом зі студентами місцевого училища висаджували саджанців сосни на території лісового масиву Рокитнівського та Біловізького лісництва.

У рамках Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» на екскурсію у постійний розсадник та дендропарк Рокитнівського лісництва ДП «Рокитнівський лісгосп» завітали вихованці учнівського лісництва Рокитнівського ліцею №2. А для реалізації програми Президента «Зелена країна» школі зібрати жолуді дуба, які вже наступного року будуть висіяні в розсаднику лісництва, а ще через рік вирощені сіянці діти самостійно висадять на лісовій ділянці.

А лісівники ДП «Висоцький лісгосп» разом з учнями місцевої школи висадили алею дуба червоного на території навчального закладу. А біля Удрицької ЗОШ юні природолюби створили живопліт з самшиту.

Алея ветеранів відсьогодні з’явилася в Клесівській територіальній громаді. Висаджували саджанці червоного дуба в парковій зоні селища Клесів. Садили рослини разом з ветеранами АТО/ООС громади та родинами полеглих на сході країни воїнів Сергія Баранова-Орла та Ярослава Куришко. До посадки долучилися: ДП «Клесівське лісове господарство», ТОВ «ККНК «Технобуд», Клесівська селищна рада, учнівське лісництво «Сосновий бір» Клесівської гімназії, Клесівський ліцей, Клесівський міський будинок культури, Місцева пожежна команда. Загалом в рамках акції висадили 50 дерев.

Державна лісова охорона ДП «Острозький лісгосп» разом з вихованцями учнівського лісництва «Вікова діброва» висадили однорічні саджанці сосни, дуба, модрини на площі 0,7 га у Хорівському лісництві.

ДП «Соснівський лісгосп» разом з учнями шкільного лісництва та громадою Соснівської ОТГ долучилися до озеленення дитячого майданчика дошкільного закладу «Берізка».

Державна лісова охорона ДП «Рафалівське лісове господарство» спільно з працівниками органів місцевого самоврядування Рафалівської селищної ради, в рамках громадської Акції «Створюємо ліси разом», висадили декоративних деревно-чагарникових породи на території Рафалівської селищної ради - у смт. Рафалівка.

Читайте також: Лісівники Рівненщини запрошують посадити дерева для «Зеленої країни»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром