Громади Рівненського району отримали п'ять шкільних автобусів

17 Жовтня 2021, 15:40
15 шкіл Рівненщини отримали нові автобуси 414
15 шкіл Рівненщини отримали нові автобуси

Шкільний автопарк Рівненщини збільшився на 15 транспортних засобів. 

Усі автобуси вже попрямували у територіальні громади області, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль вручив ключі від шкільних автобусів керівникам навчальних закладів.

«Завдяки синергії держава-область-громада на Рівненщині продовжує оновлюватися існуючий парк шкільних автобусів. Торік це 23 транспортні засоби, цьогоріч 15. І загалом вже маємо близько двох з половиною сотень автобусів», – наголосив Віталій Коваль.

Важливість організації підвезення учнів та педагогічних працівників, які проживають за межею пішохідної доступності до закладів освіти, підкреслили голови територіальних громад.

«Шкільний автобус» дасть можливість покращити послуги з доставки дітей до навчальних закладів в населених пунктах, віддалених від центрів громад. Це дуже важливо для дітей, батьків, освітян, які працюють в громадах. Сподіваюсь, що надалі ця програма працюватиме ще успішніше, щоб шкільні автобуси отримали всі громади, які їх потребують», – зазначив голова Гощанської територіальної громади Микола Панчук.

Автобуси закуплені за кошти освітньої субвенції з держбюджету (понад 21 млн грн.), а також завдяки співфінансуванню громад.

Найбільше – 6 автобусів, попрямує у громади Вараського району, 5 – Рівненського, по два транспортні засоби поїдуть до шкіл Сарненського і Дубенського районів.

Читайте також:  У Рівному зросли тарифи на тепло

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024