На Дубенщині створили Козацький редут та посадили алею дубів

14 Жовтня 2021, 15:20
На Дубенщині створили Козацький редут та посадили алею дубів 608
На Дубенщині створили Козацький редут та посадили алею дубів

З нагоди Дня захисників і захисниць України, який традиційно відзначають 14 жовтня, на Дубенщині відбулася акція з висадження нових дерев.

Напередодні свята, 12 жовтня, керівництво районної ради та райдержадміністрації, представники Семидубської й Тараканівської територіальних громад, Дубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки висадили тридцять саджанців червоних дубів на території Козацького Редуту. Про це повідомляють у Дубенській райраді.

Козацький редут — це меморіал,  створений у пам`ять загиблих козаків між селами Плоска та Семидуби під час визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького в 1651 році. Сивими свідками двобою є кам`яні хрести, що понині сумують на чотирьох кутках редуту, могила козаків, каплиця і меморіал у центрі.

Участь в акції взяли голова Дубенської районної ради Віктор Ковальов і заступник голови ради Василь Боришкевич. Акція організована Дубенською районною державною адміністрацією, саджанці дубів надані Дубенським лісництвом.

Читайте також: Сад на честь захисників України посадили у селі Теслугів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром