На полі Берестецької битви 120 школярів склали присягу на вірність Україні

15 Жовтня 2021, 12:45
На полі Берестецької битви 120 школярів склали присягу на вірність Україн 718
На полі Берестецької битви 120 школярів склали присягу на вірність Україн

На полі Берестецької битви понад 100 школярів із трьох областей урочисто присягнули на вірність Україні.

У четвер 14 жовтня до Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви», що у селі Пляшева Демидівської територіальної громади, приїхали школярі із Сестрятина, Демидівки, Пляшевої, Вовковий (Рівненська область), Буська (Львівська область) та Мерви (Волинська область) аби спільно скласти присягу на вірність Україні. Про це повідомляють у Дубенській РДА. 

Місцевій традиції Пляшівського ліцею – посвяти школярів у козачата — уже п'ятнадцять років, з часом її підтримали навчальні заклади інших областей, де діє «Козацька республіка». 

Ведучі заходу нагадали присутнім про події Берестецької битви та важливість пам’ятати уроки минулого, по тому — відбулась інсценізована посвята у козачата. Так, майже 120 школярів, підтримані батьками та педагогами, спільно проголосили присягу на вірність Україні. 

Привітали школярів голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський, Демидівський селищний голова Сергій Радченко, священик Георгіївського монастиря протоієрей Олег Савчук. Так, Всеволод Пекарський подякував ініціаторам заходу за чітку та правильну позицію у вихованні підростаючого покоління, а юним козачатам побажав неухильно дотримуватись присяги, яку вони склали.

Спільною молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять борців за волю й незалежність України усіх поколінь.

 «…присягаємо своєю честю, що будемо робити все, що буде в наших силах, щоб бути вірними Богу і Україні…» — лунало сьогодні над полем Берестецької битви….  В маленьких руках цих патріотів – майбутнє Української державності! 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024