На Дубенщині власники елітної нерухомості сплатили 11,5 мільйонів гривень податку

22 Жовтня 2021, 10:25
На Дубенщині власники елітної нерухомості сплатили 11,5 мільйонів гривень податку 701
На Дубенщині власники елітної нерухомості сплатили 11,5 мільйонів гривень податку

Упродовж січня-вересня 2021 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 11,5 мільйонів гривень.

Як зазначила керівниця Дубенського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Ніна Бакулевич, це перевищило очікувані надходження на 1,8 мільйона гривень, а у порівнянні з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 3,2 мільйона гривень. Про це повідомляють у Дубенській РДА.

Трохи більша частка сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 6,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно. Приріст до січня-вересня минулого року склав 1,5 мільйона гривень, а до очікуваних – 500 тисяч гривень або 8,6%.

Жителі району перерахували за нерухомість майже 5,2 мільйона гривень цього платежу, що перевищило тогорічні надходження дев’яти місяців на 1,3 мільйона гривень. Додатково фізичні особи сплатили 1,3 мільйона гривень або плюс 33,3%. 

Посадовиця нагадала, що ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за 1² метр бази оподаткування (п.п. 266.5.1 ст. 266 ПКУ).

Відповідно до пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами — протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які показуються в річній податковій декларації

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024