На Рівненщині планують збільшити фінансування на боротьбу зі злочинністю

02 Листопада 2021, 17:38
На Рівненщині планують збільшити фінансування на боротьбу зі злочинністю 369
На Рівненщині планують збільшити фінансування на боротьбу зі злочинністю

До Рівненської обласної ради  звернулося Генеральне управління Національної поліції в Рівненській області з проханням виділити з обласного бюджету кошти у сумі 1 млн грн. 

Ці гроші мають бути спрямовані на реалізацію програми «Безпечна Рівненщина». Зокрема, на побудову єдиної системи відеофіксації та відеоаналітики, щодо фіксації правопорушень та ідентифікації осіб із серверним обладнанням і встановленим програмним забезпеченням, повідомляють на сайті Рівненської облради.

Це питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією.

За словами представника ГУНП в Рівненській області Андрія Варшавського, загальна вартість робіт складає близько 8 млн грн.

«Ми наразі працюємо з територіальними громадами області, щоб вони долучилися до співфінансування. Так, понад 1,5 млн грн вже виділили. Проєктно-кошторисна документація готова. Зараз вона знаходиться на експертизі. Плануємо після сесії виходити на тендерні закупівлі», - розповів Андрій Варшавський.

Сергій Подолін відзначив, що у змінах до обласного бюджету на цій сесії не можна буде передбачити виділення цих коштів.

«Проєкт «Безпечна Рівненщина» підтримали усі фракції обласної ради. Однак, фізично не можливо виділити гроші на цій сесії, оскільки не досягнуто перевиконання бюджету», - зауважив голова комісії Подолін.

Сергій Подолін додав, що перевиконання очікується після 11 місяців.

Так, члени комісії рекомендували для Рівненської ОДА розглянути можливість виділити ці кошти в рамках «Обласної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2021-2023 роки», у випадку, коли буде досягнуто перевиконання бюджету.

Це звернення члени комісії підтримали одноголосного  та рекомендували облдержадміністрації розглянути можливість передбачити 100 тис грн в обласному бюджеті, але також за умови його перевиконання.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024