Суд призначив покарання для водія, який у Дубні збив пішохода

23 Листопада 2021, 13:47
Суд призначив покарання для водія, який у Дубні збив пішохода 673
Суд призначив покарання для водія, який у Дубні збив пішохода

За смертельний наїзд на пішохода у Дубні, водій отримав умовне покарання.

Сама ДТП сталася ще на початку травня, коли молодий водій мікроавтобуса задом виїжджав із двору будинку на вулиці Семидубській. Про це зазначають на сайті Zaxid.net.

Не переконавшись у безпечності виїзду, водій Renault Trafic наїхав на пішохода, який саме йшов проїжджою частиною. Внаслідок аварії чоловік отримав важкі травми, від яких через тиждень помер у травматологічному відділенні Дубенської лікарні.

У суді довели, що наїзд на людину стався унаслідок порушення водієм Іваном К. правил дорожнього руху. Адже він, рухаючись заднім ходом, не переконався, що маневр буде безпечним і не створить перешкод та небезпеки для інших учасників руху.

Дев’ятого листопада прокурор Дубенської окружної прокуратури та водій Іван К. уклали угоду про визнання винуватості. Обвинувачений свою вину визнав, родич загиблого Владислав Т. як потерпілий надав згоду на затвердження угоди між прокурором та обвинуваченим, подавши відповідну заяву. Цивільного позову потерпілий не заявляв. Пояснення водія про обставини інциденту в оприлюднених матеріалах справи відсутні.

Суддя Дубенського міськрайонного суду Руслан Ралець затвердив угоду і призначив покарання: чотири роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами з іспитовим терміном на два роки. Засуджений має сплатити за експертизу 2059 грн. З автомобіля, який на час розслідування перебував у власника на відповідальному зберіганні, арешт зняли.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024