У Дубенському районі фіксують найбільше смертей при пожежах

09 Грудня 2021, 17:50
Під час брифінгу 408
Під час брифінгу

У Рівненській ОДА 9 грудня відбувся брифінг за участю т.в.о начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Юрія Корецького, начальника Рівненського гідрометеоцентру Богдана Масовця та виконавчого директора «Асоціації ОТГ Рівненщини» Василя Туза. Під час заходу говорили про дотримання правил пожежної безпеки в побуті у зимовий період, прогнозів щодо ускладнення погодних умов на грудень, звернення до голів тергромад щодо організації проведення навчання населення правилам пожежної безпеки.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

«До 13 грудня на Рівненщині ми очікуємо незначне потепління. Денні температури сягатимуть +5, нічні від -3 до +2 градусів тепла. Протягом цих днів на дорогах збережеться ожеледиця. Також будуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Зараз настає період відлиги», - каже начальник Рівненського гідрометеоцентру Богдан Масовець.

Т.в.о начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Юрій Корецький навів статистичні дані та акцентував, чому так важливо дотримуватися пожежної безпеки:

«Впродовж 11 місяців 2021 року на території області виникло 1139 пожеж. Внаслідок вогню загинуло 26 осіб, а 14 людей отримали травми. Матеріальних збитків завдано на більше ніж 323 мільйони гривень. Ріст пожеж за останній рік зафіксовано в Сарненському районі. А кількість загиблих найбільша в Дубенському районі. Люди загинули під час пожеж, які виникли з причин необережного паління та порушення правил пожеж пожежної безпеки при експлуатації печей. Також основними причинами пожеж були необережне поводження з вогнем, коротке замикання, підпали, пустощі дітей, несправність транспортних засобів та розряд блискавки».

Виконавчий директор «Асоціації ОТГ Рівненщини» Василь Туз пояснює, що зменшити кількість негативних наслідків від розповсюдження вогню можна завдяки створенню добровільних пожежних дружин в громадах.

«Досягнути безпеки можна шляхом розвинутій мережі місцевої пожежної охорони і залученню добровольців. Нині в області створено 70 місцевих добровільних пожежних формувань. Також на Рівненщині функціонують два Центри безпеки – в Білокриницькій та Миляцькій громадах. Незабаром їх кількість збільшиться. Такі центри мають на меті новий рівень безпеки, оскільки в одному приміщенні поєднано роботу поліції, рятувальників та медиків», - розповідає виконавчий директор «Асоціації ОТГ Рівненщини» Василь Туз.

Також на брифінгу окреслили необхідність проведення роз’яснювальної роботи про пожежну безпеку серед мешканців громад.

Читайте також: У селі Кривиця сталася пожежа в приватному господарстві

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024