Громади Дубенського району отримали в розпорядження 67 мільйонів гривень плати за землю

24 Грудня 2021, 13:01
Громади Дубенського району отримали в розпорядження 67 мільйонів гривень плати за землю 555
Громади Дубенського району отримали в розпорядження 67 мільйонів гривень плати за землю

Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження минулого року на 300 тисяч гривень. 

Свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства району – 49,8 мільйонів гривень а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети громад  Дубенського району отримали 17,2 мільйонів гривень земельного податку. Про це повідомляють у Дубенській РДА.

Цього року у формуванні місцевих бюджетів за показником найбільших надходжень плата за землю посідає третє місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. За результатами січня-листопада поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає майже 9 %.

Найбільші надходження земельного податку сплачено платниками м. Дубно –19,7 мільйонів гривень, землекористувачі Радивилівщини поповнили бюджет на 11,8 мільйонів гривень.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами — орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують — земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024