Газова компанія поверне 60 тисяч гривень сільраді на Дубенщині за безпідставне підвищення цін

12 Січня 2022, 14:19
Газова компанія поверне 60 тисяч гривень сільраді на Дубенщині за безпідставне підвищення цін 687
Газова компанія поверне 60 тисяч гривень сільраді на Дубенщині за безпідставне підвищення цін

Газова компанія повернула сільраді гроші, які та сплатила внаслідок безпідставного завищення ціни.

Компанія, на виконання рішення суду за позовом Дубенської окружної прокуратури, виплатила сільській раді майже 60 тисяч гривень. Про це зазначають у Рівненській обласній прокуратурі.

Дубенська окружна прокуратура звернулась до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою в інтересах держави в особі однієї із сільських рад колишнього Млинівського району до газової компанії про стягнення безпідставно сплачених коштів за нікчемними додатковими угодами до Договору на постачання природного газу.

Так встановили, що в невеликий проміжок часу сторони уклали ряд додаткових угод до договору на постачання газу, якими, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», збільшено ціну за одиницю товару без належного обґрунтування коливання ціни на ринку у відповідний період, що призвело до майже 60 тис. грн збитків.

Господарський суд Рівненської області погодився з наведеними доводами прокурора і зобов’язав сплатити гроші до місцевого бюджету.

Північно-західний апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції в силі, і тоді газова компанія повернула кошти сільській раді.

Читайте також: Розшукали водія, який збив стовп і залишив без світла жителів Смиги

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром