Дубенські аграрії отримали понад двадцять мільйонів гривень від держави

18 Січня 2022, 12:43
Дубенські аграрії отримали понад двадцять мільйонів гривень від держави 461
Дубенські аграрії отримали понад двадцять мільйонів гривень від держави

На підтримку розвитку агропромислового комплексу Дубенщини у 2021 році з держбюджету надійшло 20,4 мільйона гривень.

Ця сума майже втричі більша у порівнянні з попереднім роком. Державну підтримку аграрії  від держави отримали за 10 напрямками. Загалом її отримали 67 суб’єктів господарювання та понад двісті фізичних осіб, повідомляють на сайті Дубенської РДА.

Участь агроформувань  району в державних програмах підтримки агропромислового комплексу значною мірою сприяло збільшенню виробництва всіх видів сільськогосподарської продукції, забезпечило створення нових робочих місць на селі.

В аграрному секторі району працює понад 200 господарств різних форм власності. Щорічно збільшується кількість учасників державних програм.  В 2021 році вже кожне третє господарство району  долучилося  до участі в програмах та отримало певну суму дотації чи відшкодування.

 Найбільшу суму коштів отримали підприємства, які скористалися фінансовою підтримкою заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів. 19 підприємств отримали відшкодування кредитних ставок на суму 8,2 мільйона гривень.

 Підприємства, які працюють в галузі тваринництва, отримали 5,6 мільйона гривень, з яких 4,1 мільйона гривень – це часткове відшкодування вартості придбаних племінних тварин, ще 1,4 мільйона гривень – дотація за приріст поголів’я корів.

 Галузь бджільництва, а це в основному фізичні особи, отримала з державного бюджету 814 тисяч гривень.

Також, у 2021 році 16 підприємствам району здешевлено вартість придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва в розмірі 25 % вартості на суму 5,5 мільйона гривень.

13 новостворених фермерських господарства торік отримали 1,13 мільйона гривень бюджетної субсидії на одиницю оброблюваної площі с/г угідь (1 га).

Новостворені сімейні фермерські господарства  отримали фінансову підтримку через механізм доплати  їм  єдиного внеску (ЄСВ) на суму 13,1 тисячі гривень.

4 підприємства району отримали бюджетну дотацію за посів гречки в сумі 94,2 тисячі гривень. 

 У 2022 році будуть збережені основні напрями фінансової підтримки АПК, які діяли торік.

 Щодо  інформації з питань державної підтримки АПК звертайтеся до Дубенської РДА за тел. +38 (03656) 2-40-45

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024